Tijdelijke omleidingsroute vlotbrug

Vlotbrug 
Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor het wegverkeer. Om de zuidzijde van het dorp goed bereikbaar te houden wordt er een omleidingsroute aangelegd met een tijdelijke brug over het kanaal. De tijdelijke brug bestaat uit een autopont die dwars over het kanaal gelegd wordt, dat noemen we een vlotbrug. Hier leest u meer over de vlotbrug.

Route zuidzijde gewijzigd 
Aan de zuidzijde wordt een tijdelijke asfaltweg door het weiland aangelegd. De route van deze tijdelijke weg is onlangs gewijzigd. Op onderstaande tekening staat de nieuwe omleidingsroute ingetekend. Aan de noordzijde rijdt het verkeer over het terrein van Friesland Campina, rondom Pluimveeslachterij Van der Meer, terug naar It Heech.

Noodvoorziening voor het dorp
Deze tijdelijke voorziening is een noodvoorziening voor lokaal verkeer in het dorp. Regionaal verkeer wordt omgeleid en ontmoedigd. Op de brug geldt eenrichtingsverkeer dat wordt geregeld middels verkeerslichten. Ieder heel en half uur gaat de brug open voor vaarverkeer. Met het draaien van de pont en het doorlaten van de scheepvaart duurt een opening circa 15 minuten.

Denk om elkaar 
De weg wordt ingericht volgens de richtlijnen van een openbare weg. De provincie Fryslân wordt middels het nemen van een verkeersbesluit wegbeheerder van de tijdelijke weg. Hierbij wordt samengewerkt met gemeente de Waadhoeke voor bijvoorbeeld het strooien van zout in de winter. Net als op It Heech maken fietsers en automobilisten gezamenlijk gebruik van de weg. De maximum snelheid is hier 30 km/u. Denk goed om elkaar en houd u aan de maximum snelheid!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de vervanging van Brug Dronryp.