Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nieuws

Geslaagde opening

Zaterdag 29 juni 2019 opende gedeputeerde Avine Fokkens samen met Harm Beerda, directeur van Oosterhof Holman, de nieuwe brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp. Bewoners van de zuidzijde van de brug ontmoetten de bewoners van de dorpszijde tijdens een lunch op de brug.

Meer Lezen

Feestelijke opening brug

Op zaterdag 29 juni 2019 wordt de brug om 17:00 uur opengesteld voor het wegverkeer. Dit vieren we die dag tussen 12:00 en 14:00 uur met een feestelijke lunch op de brug. Om 17:00 uur kan het verkeer over de nieuwe brug.

Meer Lezen

Verkeersstremming 17 – 28 juni 2019

Voor het aanpassen van de weginrichting is het noodzakelijk om van maandag 17 juni 7.00 uur tot en met vrijdag 28 juni 17.00 uur It Heech vanaf Yn’e Stal tot aan het einde van de bebouwde kom op Lytsehuzen af te sluiten voor het wegverkeer.

Meer Lezen

Dronryp heeft weer een brug

Foto: Fotokoopmans

In de nachten van 5 op 6 juni en 6 op 7 juni 2019 zijn de aanbruggen, de vaste delen van de brug, geplaatst. Daarmee is de brug over het Van Harinxmakanaal compleet.

Meer Lezen

Laatste delen brug Dronryp komen er aan

Wolkom yn Fryslân! De laatste delen van de nieuwe brug zijn nu onderweg van Zeeland naar Dronryp. Gisteren voeren ze door de Prinses Margrietsluis in Lemmer.
In de nacht van 5 op 6 juni wordt de korte aanbrug, het vaste deel van de brug, geplaatst.

Meer Lezen

Eerste pijlers geplaatst

Maandagmiddag 20 mei, zijn de eerste twee pijlers geplaatst. De pijlers zijn geproduceerd in de staalfabriek van Rusthoven en zijn met een grote kraan van 400 ton op hun plek gezet.
Het is precisie werk want de pijler moet op 5 millimeter nauwkeurig op de fundatie passen!